Footbalance formgjutna inläggssulor

Victoryklinkerna Rehab kan erbjuda Footbalance formgjutna inläggssulor. Inlägg ger bättre komfort och hjälper till att undvika felbelastning i fötter, knän, höfter och rygg.

Med hjälp av avancerad teknik på vår klinik gör vi en noggrann fotanalys och vid behov undersöker vi även knän, höfter och rygg. Inläggen utformas specifikt för varje fot. Detta för att säkerställa en perfekt passform och stöd, oavsett typ av fotvalv, form på foten och eventuella sidoskillnader. Inläggssulorna håller fötterna i en korrekt position samtidigt som de förebygger och korrigerar felbelastning på knän, höfter och rygg. I de fall där det finns en påverkan på funktionen i knän, höfter och/eller rygg kommer du rekommenderas vidare behandling och träning hos Naprapat.

 

Foten

Dina fötter är en av kroppens viktigaste stötdämpare – de omväxlande böjer sig och stelnar när kroppen rör sig för att absorbera stötar. De reagerar på ojämna underlag och verkar som hävstänger för att ta kroppen framåt. Fötternas ställning kan delas in i tre kategorier, pronation, supination och neutral. 75 % av befolkningen har över- eller underpronerade fötter. Trots detta så är de flesta av oss omedvetna om vår egen fottyp och hur den påverkar resten av kroppen. Överpronation är den mest vanliga fottypen. En del av oss har alltid överpronerat medan andra utvecklar överpronation. Överpronation kan utvecklas med t.ex. åldern, viktökning, stående arbete eller överdriven träning. Ungefär en fjärdedel av befolkningen har en neutral fottyp. Det är även möjligt att en av fötterna är neutral medan den andra foten är över- eller underpronerad. Om fötterna belastas felaktigt så kan effekterna kännas, förutom i fötterna även i knän, höfter och/eller rygg. Genom att ge fötterna ett lämpligt stöd så kan kroppshållningen förbättras och eventuell smärta lindras och ge kroppen en chans till återhämtning.

 

Kan jag använda formgjutna sulor utan fotproblem?

Du behöver inte ha problem med fötterna för att kunna njuta av komforten och fördelarna med formgjutna inläggssulor. Formgjutna innersulor hjälper alla att få en skräddarsydd komfort och passform i sina skor, stövlar eller sportskor. Med rätt stöd tröttnar dina fötter inte lika lätt och långa dagar i bekväma skor blir mer njutbara.

 


Priser

  • Fotanalys och 1 par formgjutna sulor: 1200kr
  • Fotanalys och 2 par formgjutna sulor: 2000kr
  • Naprapatbesök, fotanalys och sulor: 1850kr

(Vår leg. naprapat Martin är den som gjuter våra sulor)

Mejla till info@vkrehab.se eller ring 087370700 så hjälper vi dig att boka in.